Pensioen echtscheiding.

Stel u wilt scheiden of u bent net gescheiden. Samen met uw ex-partner hebt u een rekensommetje gemaakt over de gezamenlijke bezittingen en schulden op het moment van scheiden. Stel u hebt het geld op de gezamenlijke bankrekening gedeeld hebt en de opbrengst van de verkoop van het huis is eveneens netjes verdeeld. Stel dat u daarbij afspraken hebben gemaakt over alimentatie verplichting voor uw kinderen. Het lijkt erop dat u daarmee alles rond om uw echtscheiding goed hebt geregeld. Wellicht hebt u bovenstaande afspraken ook nog laten vastleggen door een echtscheidingsjurist in een echtscheidingsrecht convenant. Maar wat ziet u misschien over het hoofd?

De toekomstige financiële opbrengst.

Wellicht hebt u bepaalde financiële producten die in de toekomst tot uitkering zullen komen over het hoofd gezien? Tijdens uw huwelijk kunnen interessante polissen zoals:

  • lijfrente polissen,
  • kapitaalverzekeringen,
  • koopsompolissen
  • et cetera

Deze zijn vaak ondergebracht bij verzekeringsmaatschappijen.

Ook opgebouwde rechten op pensioen moeten worden verdeeld tussen de beide echtelieden. U zult gezamenlijk moeten overleggen op welk moment u het geld uit het opgebouwde pensioen wilt verdelen. U kan namelijk kiezen om het geld pas te verdelen op het moment van uitkeren. U zult dan moeten wachten tot na het moment dat u 65 jaar wordt. U kan er ook voor kiezen de toekomstige opbrengsten nu alvast te verdelen. Dit wordt het afkopen van pensioen genoemd. Het nadeel van het verdelen op dit moment van pensioenaanspraken (in de toekomst) is dat er nu direct contant geld beschikbaar moet zijn. En vaak is dat geld er niet.

Uw echtscheidingsjurist weet raad.

Boven geschreven scenario's komen dagelijks voor in de praktijk van uw jurist voor echtscheiding. Elke situatie is uniek, en daarom kan u middels het contactformulier uw juridische vraag over het echtscheidingsconvenant en pensioenaanspraken invullen op dit contact formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 85

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op