Flitsscheiding

Stel u bent getrouwd en u wilt snel van uw huidige partner af wie denkt daarbij aan de term "flitsscheiding". Heel formeel bestaat de term flitsscheiding niet meer. Ooit kon u snel scheiden middels een flitsscheiding.

Toch is het nog steeds mogelijk soepel en snel te scheiden van uw partner.

Hoe? Uw echtscheidings adviseur weet raad!

Makkelijk en snel scheiden

onze juristen hebben dagelijks te maken met echtscheidingen. In de praktijk blijkt dat mensen die minder dan vijf jaar getrouwd zijn geweest, relatief eenvoudig "van elkaar af" kunnen. Onder relatief eenvoudig wordt verstaan dat het antwoord op volgende vragen kort en bondig gegeven kan worden door beide echtgenoten:

 • Hoe verdelen we ons spaargeld?
 • Hoe verdelen we de bestaande koopwoning?
 • Welke omgangsregeling treffen we voor ons kind of onze kinderen?
 • Wie neemt de zorg af op zich voor onze huisdieren?
 • Wie krijgt de auto?
 • Bestaat er gezamenlijk recht op pensioen?

Zijn er nog financiële producten op beider naam afgesloten tijdens het huwelijk zoals:

 • de lijfrentepolis
 • kapitaalverzekering
 • koopsompolissen

Bij het formuleren van antwoorden op bovenstaande vragen kan uw jurist u goed helpen. Onze juristen kunnen u op verschillende manieren ondersteunen teneinde uw echtscheiding soepel te laten verlopen en u te helpen bij de juiste keuzes.

U maakt zelf concept echtscheidingsconvenant

Een mogelijkheid is dat u zelf een eerste opzet maakt voor het echtscheidingsconvenant. In dit echtscheidingsconvenant staan antwoorden op bovenstaande vragen goed en helder beschreven. Het is van belang dat de beschrijving in het echtscheidingsconvenant niet voor tweeërlei uitleg valt bar is. Indien het echtscheidingsconvenant voor meerdere vormen van uitleg valt waar is, kunnen in de toekomst weer juridische problemen ontstaan. Dat wil u juist middels het echtscheidingsconvenant voorkomen.

Laat daarom uw concept echtscheidingsconvenant toetsen door één van onze juristen!

Onze juristen maken uw echtscheidingsconvenant

Het is echter ook mogelijk dat u aangeeft welke bezittingen en schulden er zijn. Op basis van uw opgave zullen onze juristen uw echtscheidingsconvenant voor u maken. Zo bent u zonder officiële flits scheiding toch nog gescheiden in een flits!

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 85

(Lokaal tarief)

 1. Bel onze intakebalie
 2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
 3. De juiste advocaat wordt gezocht
 4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op