Scheiden en een advocaat: onontbeerlijk

Bent u van plan uw huwelijk te ontbinden? Het ontbinden van een huwelijk kan vergaande consequenties hebben. Met name emotioneel zal het beƫindigen van de huwelijk een zware last kunnen zijn. Het gehele proces voorafgaand aan de definitieve echtscheiding wordt door sommige echtgenoten ervaren als een rouwproces.

Onafhankelijk juridisch advies

Tijdens een emotionele periode is het verstandig om beslissingen met consequenties die niet makkelijk kan overzien, door een objectief en onafhankelijk adviseur laat toetsen. Een echtscheiding heeft bijna altijd consequenties die niet gemakkelijk zijn te overzien. Daarom nemen de meeste echtgenoten die het plan hebben om het huwelijk te beƫindigen, ieder voor zich een eigen jurist in de arm. Het komt ook voor dat twee echtgenoten gezamenlijk een jurist in de arm nemen. Gebruikelijk is dit niet. Een jurist kan immers niet pleiten voor de belangen van twee partijen tegelijk.

Uw jurist neemt u werk uit handen.

Een goede jurist of juridisch adviseur is niet goedkoop, maar hoeft ook niet duur te zijn. Een goede jurist zal u aan de hand van een aantal intelligente vragen kunnen helpen bij het uitwerken van de echtscheidingspapieren. Een van deze echtscheidings documenten zal het echtscheidingsconvenant zijn. In het echtscheidingsconvenant staan alle rechten en plichten over en weer die na het ontbinden van de huwelijkse staat nog blijven ontstaan tussen de twee echtgenoten.

Alimentatie verplichtingen.

Uw echtscheiding jurist zal u helpen met het maken van een goede berekeningen voor toekomstige alimentatie verplichtingen. Uw advocaat of jurist zal uw belangen tijdens de gehele echtscheiding procedure zo goed mogelijk behartigen. Onze juristen doen er alles aan een zo goed mogelijke alimentatie voor u te bereiken.

Begeleiding juridisch proces

Uiteraard verzorgt onze jurist ook het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 85

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op