Mediator vinden bij echtscheidingen

Een echtscheiding is iets wat de laatste paar jaar steeds vaker voorkomt. Niemand gaat daar natuurlijk ooit van uit als ze gaan trouwen, maar de werkelijkheid verteld een ander verhaal.

Als mensen in een echtscheiding zitten, dan moeten ze in ene van alles gaan regelen. Blijft er iemand in het huis wonen? Zo ja, wie? Of verkopen we het huis? Hoe verdelen we de spullen? Hoe regelen we de omgang met de kinderen? Allerlei stuk voor stuk belangrijke dingen die geregeld moeten worden en waar een getrouwd paar in een echtscheiding al snel niet meer samen uit komt.

Hiervoor kan dan een mediator uitkomst bieden. Een mediator kan dan samen met de aanstaande ex partners om de tafel gaan zitten om er op deze manier op een goede en vriendschappelijke manier samen uit te komen.

Waarom een mediator tijdens een echtscheiding inschakelen?

Als je er samen tijdens een echtscheiding niet meer uit lijkt te komen, dan is een mediator een veel wenselijkere stap dan een rechter die uitspraak moet doen. Wees eerlijk, een rechtszaak zorgt er toch vaak voor dat jullie lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Zou je niet liever zien dat jullie er samen op een prettige manier uitkomen? Een mediator kan er voor zorgen dat jullie weer op een normale manier met elkaar omgaan en dus ook alles eerlijk kunnen en willen gaan verdelen. Bovendien houden onze mediators ook rekening met de juridische zaken die bij een echtscheiding komen kijken. Zoals het opstellen van:

Op deze manier heb je dus alles in een keer geregeld voor een soepele en juridisch gezien goede echtscheiding.

Wat als een mediator niet helpt?

We gaan er natuurlijk liever niet van uit, maar het kan ook zo zijn dat jullie er samen met een mediator alsnog niet uitkomen. Jullie willen bijvoorbeeld allebei in het huis blijven wonen en jullie zijn beide niet bereid hier een opoffering voor te doen. In dit geval zal dan uiteindelijk toch een rechter uitspraak moeten gaan doen over de precieze verdeling van al jullie bezittingen na de echtscheiding.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 85

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op