Stel je voor dat jij op dit moment bent getrouwd en jij wilt wel scheiden, maar je weet niet hoe? Of stel je voor dat je al langdurig samenwoont met dezelfde partner. En je hebt officieel een Geregistreerd Partnerschap.

  • Je wilt eigenlijk wel uit elkaar, maar je weet niet hoe je een dergelijke scheiding moet regelen.
  • Hoe kan je scheiden in deze situaties?
  • Want gelden dezelfde regels voor echtscheiding indien je langdurig samenwoont?
  • Gelden dezelfde regels net zoals bij een huwelijk?

In de alle gevallen weet uw echtscheidingsjurist hierop antwoord, vraag daarom tijdig juridisch advies aan.

Scheiden na huwelijk en geregistreerd partnerschap.

Uit jurisprudentie blijkt dat een rechter in sommige gevallen ervoor kiest een huwelijk gelijk te stellen aan een geregistreerd partnerschap. Dat betekent dat de rechter bij het uitspreken van de scheiding gelijke regels hanteert voor het verdelen van de boedel. Ook bij het toewijzen van de alimentatieverplichtingen kunnen dezelfde regels worden gehanteerd tussen gehuwden en mensen met een geregistreerd partnerschap. Er zijn echter uitzonderingen bekend. Behoort u tot een van deze uitzonderingen? Leg uw situatie kosteloos voor aan onze juristen!

Echtscheidingsconvenant.

Een echtscheidingsconvenant vormt de basis voor de afspraken hoe twee geliefden of partners na het uit elkaar gaan, samen zorgen voor verplichtingen uit het verleden. Verplichtingen uit het verleden zijn bijvoorbeeld gezamenlijke kinderen. In het echtscheidingsconvenant kan ook een draagkracht berekening worden opgenomen voor de te betalen alimentatie. Bij de opbouw van de draagkracht berekening wordt duidelijk uiteengezet op welke aannames de berekeningen voor alimentatie zijn gebaseerd. Een aanname bij het berekenen van alimentatie is bijvoorbeeld het inkomen van beide partners op het moment van echtscheiding. Zo is het mogelijk dat een laatste salarisbetalingen van een werkgever als ijkpunt wordt genomen bij het toekennen van alimentatie.

Kinderen alimentatie en partner alimentatie.

Onze echtscheidingsjuristen zullen u wijzen op het verschil tussen soorten alimentatie. De totale hoeveelheid te betalen alimentatie kan worden onderverdeeld in twee componenten:

Dit onderscheid is van groot belang, want de fiscus behandelt de verschillende soorten alimentatie anders.

Elke scheiding is uniek. De wijze waarop een scheiding tot stand komt is van groot belang. Elke scheiding brengt verplichtingen met zich mee. Onze echtscheidingsjuristen staat u graag bij in de wijze waarop u uw scheiding vormgeeft.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 85

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op