Jurist voor echtscheiding: echtscheidingsadvocaat

Een echtscheidingsadvocaat is een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in echtscheidingen. Hij of zij weet op dit dus gebied extra veel en dat is dus ook waarom veel mensen die in een echtscheiding liggen op zoek gaan naar zo’n soort advocaat.

Als je er over nadenkt is het natuurlijk ook helemaal niet vreemd dat steeds meer advocaten zich met deze tak van sport bezig houden. Tegenwoordig scheidt bijna 1 op de 3 paren, dus meer dan genoeg werk voor de advocaten die zich met echtscheidingen bezig houden.

Als je midden in een echtscheiding ligt

In een echtscheiding liggen is iets wat je niet in de koude kleren gaat zitten. Je hoopt er natuurlijk op dat je samen met je partner er uit gaat komen hoe je nu alles gaat regelen en verdelen. Helaas is de werkelijkheid vaak anders. Vaak komen de partners er samen niet uit en komen ze vaak ook lijnrecht tegen elkaar te staan. Een advocaat is dan noodzakelijk, zodat de rechter uiteindelijk kan gaan bepalen hoe alles tussen jullie onderling geregeld en verdeeld gaat worden.

Geldzaken, kinderen en meer

Als je gaat scheiden komen er een hoop dingen om de hoek kijken. Het geld niet alleen om geldzaken en het verdelen van bijvoorbeeld meubilair en het vinden van een nieuwe woning. De woning wel of niet verkopen, etc. Vaak hebben de partners bijvoorbeeld ook al kinderen. Hoe gaat de verdeling van de kinderen nu? Dit heeft natuurlijk ook met de leeftijd van de kinderen te maken, want dan kunnen ze hier eventueel zelf een keuze in maken. En moet de ene partner aan de andere partner alimentatie betalen? Kortom, genoeg zaken die dan uiteindelijk moeten worden beslist door een rechter. Vaak zullen de advocaten er echter voor proberen te zorgen dat de partners er zelf uitkomen en zelf kunnen bepalen hoe ze alles gaan verdelen en regelen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 85

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op