Stel u bent op dit moment getrouwd. Stel u wilt niet langer getrouwd zijn. Zodra u niet langer met uw echtgenoot of echtgenote getrouwd wilt zijn, dan kan u de echtscheidingspapieren aanvragen bij uw jurist voor echtscheiding. Met het aanvragen van de echtscheiding geeft u aan dat u niet langer duurzaam wilt samen leven met uw partner.

Het aanvragen van de echtscheiding heeft verschillende consequenties.

Juridische consequenties echtscheiding.

Zodra de echtscheiding door uw jurist in goede banen is geleid zit u niet langer vast aan uw echtgenoot of echtgenote. U mag dan weer overeenkomsten aangaan zonder tussenkomst of overleg met uw partner.

Financiële consequenties echtscheiding.

Het scheiden van uw man of vrouw kan betekenen dat u recht hebt op alimentatie. Alleen een paar verplichtingen zijn financiële verplichtingen jegens elkaar. Veelal is de echtgenoot die het meeste geld verdiende tijdens het huwelijk degene die alimentatie moet betalen aan de minst verdienende partner.

Fiscale consequenties scheiding.

Al voordat de echtscheiding is voltrokken door de rechter is het mogelijk dat de belastingheffing door de belastingdienst verandert. U dient dan aan te kunnen geven dat u "duurzaam gescheiden" leeft van uw partner. Met het duurzaam gescheiden leven geeft u aan niet langer in gezinsverband samen te willen leven. U kan aangeven dat u duurzaam gescheiden leeft doordat u bijvoorbeeld op twee verschillende adressen woont, en letterlijk en figuurlijk "gescheiden leeft van tafel en bed".

Op bovenstaande complexe situaties gelet is het raadzaam een echtscheidingsjurist in te schakelen. Want het aanvragen van een echtscheiding heeft vele consequenties. Vraag daarom hier vrijblijvend juridisch advies aan voor uw situatie. Onze juristen geven u vervolgens persoonlijk juridisch advies waarmee u verder kunt.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 85

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op