Bent u van plan te gaan scheiden? Uw voornemen tot echtscheiding dient via uw juridisch adviseur aan de kantonrechter te worden voorgelegd. Uw echtscheiding jurist zal u erop wijzen welke documenten u moet opstellen voordat de kanton rechter uw echtscheiding steeds zoek in behandeling zal nemen.

Kinderen en echtscheidingsconvenant

Feitelijk bevat het echtscheiding is convenant alle afspraken en regelingen omtrent uw scheiding. Een van de afspraken kan zijn: "op welke dagen van de week is uw echtgenoot verantwoordelijk voor de kinderen?" En ook: "wie neemt de zorg op zich van uw gezamenlijke hond, kat of andere huisdieren?".

Financiële afspraken in echtscheidingsconvenant

Belangrijk aspect aan het convenant zijn de financiën. Met name indien de toekomstige financiële opbrengsten zoals pensioen aanspraken gedeeld moeten worden. Stel uw echtgenoot bezit wel een huis met een hoge waarde of overwaarde, maar hij of zij heeft geen geld om u uit te kopen. U kan dan afspreken dat u een maandelijkse bijdrage krijgt die loopt via een verzekeraar of verzekeringsmaatschappij. Denk aan uitkeringen van een lijfrenteverzekering of een kapitaaluitkering uit levensverzekering. Zorg dat uw jurist u van tevoren goed informeert, want voordat je het weet staat met lege handen!.

Gevolgen echtscheidingsconvenant

De gevolgen van de afspraken van het convenant zijn verstrekkend. In de regel duren al iemand daar verplichtingen 12 jaar lang. Of tot het moment waarop de kinderen 18 jaar worden. Met name bij jonge kinderen moet u zich gerealiseerd hebben dat u lange tijd vastzit aan afspraken in het convenant. De eenmaal gemaakte afspraken in het convenant zijn zeer lastig aan te passen op een later tijdstip. Stel dat uw kinderen op dit moment acht jaren oud zijn. U zit dan nog feitelijk 10 jaar lang vast aan uw echtgenoot.

Een goede jurist of juridisch adviseur behoedt u voor valkuilen en loodst u goed door de papierwinkel van het echtscheiding convenant.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 85

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op