Als je gaat scheiden dan is waarschijnlijk het laatste waar je op zit te wachten dingen als juridisch getouwtrek. Helaas is dat wel iets wat vaak moet gebeuren.

 

Er zijn ook stellen die gaan scheiden en die alles samen prima in harmonie kunnen regelen, maar vaak is dit ook niet het geval. Er zijn ook gevallen denkbaar waarbij de aanstaande ex partners juist lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Het is dan vaak een noodzaak om een echtscheidingsadvocaat in te schakelen.

 

Advocaat bij een echtscheiding

Jullie komen er samen niet meer uit, dus zal uiteindelijk een rechter bepaalde beslissingen moeten gaan nemen.

 

  • Hoe wordt alles verdeeld?
  • Moet er alimentatie worden betaald?
  • Wie mag in het huis blijven?

 

Dit soort vragen en meer worden dan door een rechter bepaald, dus een advocaat is dan echt wel iets wat je nodig hebt.

 

Verzekerd voor een advocaat

 

Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt, dan kun je een advocaat vergoed krijgen. Je hoeft je dan gelukkig geen zorgen te maken om de torenhoge kosten die je anders toch voor een advocaat kwijt zult zijn. De meeste mensen zien een echtscheiding wel enigszins aankomen, dus wees dan verstandig en zorg er voor dat je een verzekering hebt lopen, dat is dan alvast een zorg minder tijdens de echtscheiding.

 

Loop de zaken samen met je advocaat door

 

Als je eenmaal een advocaat in handen hebt genomen voor de echtscheiding, dan is het belangrijk dat jullie samen alles door gaan nemen. Je bespreekt niet alleen de situatie, maar bijvoorbeeld ook waar je belang aan hecht en dingen die je bijvoorbeeld zou willen opgeven als compromis. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat het voor jouw heel belangrijk is om in het huis te blijven wonen, terwijl je auto en het meubilair wat dat betreft minder belangrijk voor je is. Dit soort dingen zijn belangrijk, want gaandeweg de echtscheiding zal er toch enige verdeling plaats moeten vinden. Er vanuit gaan dat jij alles kunt krijgen is wat dat betreft niet realistisch.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 85

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op